Opzegtermijnen autoverzekeringen

bonus-malus-autoverzekering
Het is raadzaam om elk jaar opnieuw uw autoverzekering te vergelijken met de autoverzekeringen van andere verzekeraars. Er is namelijk een enorm premieverschil en elk jaar kan dit verschil weer oplopen tot wellicht wel honderden euro’s per jaar. Echter kunt u niet altijd zomaar overstappen, maar heeft u bij sommige verzekeraars een opzegtermijn.

Verschillende opzegtermijnen

Verzekeraars mogen zelf bepalen welke opzegtermijn zij hanteren voor een autoverzekering, met maximaal een jaar. Indien een jaar contract gehanteerd wordt is de autoverzekering na dit jaar doorgaans maandelijks opzegbaar.

Echter zijn er hedendaags ook vele verzekeraars die geen opzegtermijn hanteren, hierdoor is de autoverzekering dagelijks opzegbaar en kunt u op elke gewenst moment overstappen. Ook zijn er aanbieders die een maand opzegtermijn hanteren. Indien u wilt nagaan welke opzegtermijn uw verzekeraar hanteert kunt u de polisvoorwaarden raadplegen.

Hoe autoverzekering opzeggen

Indien u uw autoverzekering wilt opzeggen dient u dit schriftelijk te laten weten aan de verzekeraar, bij voorkeur aangetekend. U kunt er in vele gevallen voor kiezen een opzegbrief te downloaden op de website van de verzekeraar. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste gegevens invult. Het is mogelijk dat de verzekeraar hiervoor royementskosten in rekening brengt.

Bij het overstappen naar een andere verzekeraar kunt u doorgaans gebruik maken van een overstapservice. Hierbij wordt u geholpen met een vloeiende overstap naar uw nieuwe aanbieder.

Autoverzekering opschorten

Het is ook mogelijk uw autoverzekering op te schorten. Indien u geen auto meer heeft en de autoverzekering hierdoor wilt opzeggen kunt u ervoor kiezen om op te zeggen of op te schorten. Het grote voordeel van het opschorten van uw autoverzekering is dat uw schadevrije jaren maar liefst drie jaar lang geldig blijven, in tegenstelling tot één jaar bij het opzeggen van de autoverzekering. Dit is dus voordelig indien u in de toekomst weer van plan bent auto te rijden.

admin