Navigatie gestolen

Navigatie
De navigatie gestolen en benieuwd of u daarvoor gebruik kunt maken van de autoverzekering? In sommige gevallen wel, maar in andere gevallen dient u daarvoor gebruik te maken van de inboedelverzekering. Tip: losse navigatiesystemen vallen niet onder de autoverzekering. In plaats daarvan kunt u die claimen bij de inboedelverzekering. Die geldt ook buitenshuis, bijvoorbeeld in de auto. Houd er rekening mee dat elektronica binnen deze polis verzekerd kan zijn tot een bepaald (laag) bedrag.

In andere gevallen kunt u wel gebruik maken van de autoverzekering. Dit is bijvoorbeeld het geval indien de navigatie al af-fabriek was ingebouwd of u die heeft laten inbouwen en u dat de verzekeraar heeft laten weten.

Type autoverzekering

Of u vervolgens in aanmerking komt voor dekking door de autoverzekering hangt onder andere af van de polis die u heeft. Om de schade aan uw eigen auto te kunnen laten dekken dient u in ieder geval een WA Beperkt Casco autoverzekering te hebben. Het is dan van belang om goed te kijken naar de dekking voor accessoires. Daarmee kunt u voorkomen dat u zelf voor de kosten op dient te draaien. Heeft u een Allrisk autoverzekering? Dan kunt u tevens gebruik maken van de dekking voor navigatie en andere accessoires in de auto. In dat geval bestaat er dekking voor zowel accessoires als bijvoorbeeld schade die u zelf veroorzaakt, waardoor u kunt rekenen op de meest uitgebreide dekking die er beschikbaar is.

Af-fabriek of later ingebouwd

Of er sprake is van dekking voor gestolen navigatie hangt tenslotte af van of het gaat om een af-fabriek systeem of een accessoire. Af-fabriek maakt de navigatie onderdeel uit van de auto, zodat u hoe dan ook kunt rekenen op dekking. Bij accessoires geldt er over het algemeen een maximumbedrag. Bovendien is het belangrijk om het de verzekeraar al op voorhand te laten weten dat u gebruik maakt van een specifiek navigatiesysteem. Vooral wanneer het gaat om een waardevol model.