Autoradio gestolen en autoverzekering

autoradio-autoverzekering
Helaas kan het gebeuren dat uw autoradio gestolen wordt. Maar of een gestolen autoradio zomaar vergoedt wordt binnen de autoverzekering hangt af van de dekking die u heeft. Allereerst is het van belang dat u minimaal een beperkt casco autoverzekering heeft, anders wordt deze sowieso niet vergoedt. En dan blijft nog de vraag of uw autoradio standaard ingebouwd was of dat dit een uitneembare autoradio betreft.

Soort radio

In de meeste auto’s zitten tegenwoordig standaard autoradio’s ingebouwd. Indien deze gestolen wordt is er dekking binnen de autoverzekering. Maar het kan ook voorkomen dat u later een autoradio heeft laten inbouwen door bijvoorbeeld een dealer. Het is dan wel van belang dat u dit doorgegeven heeft aan de verzekeraar. Want als u het niet doorgegeven heeft zal er ook geen vergoeding plaatsvinden.

Tevens is het mogelijk dat u zelf een autoradio geïnstalleerd heeft, denk hierbij aan een exemplaar die in principe los zit en die er zo weer uitgehaald kan worden. Deze autoradio valt in principe niet onder de dekking van uw autoverzekering, behalve wanneer de autoverzekeraar een accessoires dekking aanbiedt. Sommige autoverzekeraars bieden namelijk deze optie, waarbij u voor een bepaald bedrag aan accessoires gedekt bent. Op deze manier bent u toch nog verzekerd voor de autoradio.

Claimen

Als u de gestolen autoradio wilt claimen bij uw verzekeraar, dan is het eerst van belang dat u aangifte doet van diefstal bij de politie. Voor het claimen heeft u namelijk een kopie van het proces verbaal nodig, zonder deze kopie kunt u geen claim indienen. Daarna kunt u de claim bij de verzekeraar indienen. Indien u vragen heeft over de schadeafhandeling kunt u contact opnemen bij uw eigen verzekeraar.

admin