Gestolen airbag

airbag
Een gestolen airbag en benieuwd of de autoverzekering dekking biedt? Dat hangt van een paar zaken af. Het is bijvoorbeeld belangrijk om na te gaan of de airbags al in de auto zaken, toen die door de fabrikant werd afgeleverd. Heeft u een tweedehands auto? Dan is dit soms lastig te achterhalen. Vraag bij de aankoop van een gebruikte auto daarom altijd naar eventuele accessoires die later zijn ingebouwd of toegevoegd. Daarvoor geldt vanuit de autoverzekering over het algemeen een andere dekking dan voor de accessoires die er af-fabriek al inzaten.

Airbag gestolen: wordt dat gedekt?

Benieuwd of een gestolen airbag gedekt wordt door de autoverzekering? Dat is alleen het geval als die af-fabriek al is ingebouwd. Met andere woorden, als de airbag er bij de eerste aflevering al inzat maakt die onderdeel uit van de auto. Er is dan sprake van dekking, waardoor u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Zaten de airbags er nog niet in, maar zijn die later toegevoegd? Dan bestaat de kans dat u hier niet zomaar voor gedekt bent. In plaats daarvan dient u een aanvullende dekking af te sluiten voor accessoires. Het gaat dan om een autoradio en andere extra’s, ook airbags die er vanuit de fabriek nog niet inzaten.

Airbags en andere accessoires

Op die manier is het verstandig om goed te kijken naar airbags en andere accessoires. Zijn die later toegevoegd of ingebouwd? Houd er dan rekening mee dat ze officieel geen onderdeel uitmaken van de auto. Waardoor u niet automatisch kunt rekenen op dekking daarvoor. Iedere verzekeraar kan aangeven of accessoires worden gedekt en tot wel bedrag dat het geval is. En of de airbags tot de standaarddekking behoren, door na te gaan of die al aanwezig waren toen de auto voor de eerste keer vanuit de fabriek werd afgeleverd.