Nationale Nederlanden presenteert de Gappie-app

gappie
De Gappie-app maakt het gemakkelijker om een auto te lenen en verzekert meteen een nieuwe vriendschap. Via de app kunnen gebruikers een tijdelijke autoverzekering afsluiten voor de auto die ze lenen van familie of vrienden. Op die manier is schade goed gedekt en hoeven de eigenaar en de bestuurder dat niet onderling op te lossen.

Samen auto’s delen

Het wordt steeds populairder en gebruikelijker om af en toe de auto van iemand anders te lenen. Dat gaat gelukkig vaak goed, maar kan ook wel eens tot schade leiden. De eigenaar is dan verantwoordelijk, terwijl de bestuurder de schade veroorzaakte. Via de nieuwe Gappie-app van Nationale Nederlanden heeft de bestuurder de mogelijkheid om een tijdelijke autoverzekering af te sluiten. Daarmee valt bijvoorbeeld te voorkomen dat de eigenaar van de auto de schadevrije jaren kwijtraakt, wanneer er schade met de auto wordt gereden.

De Gappie-app werkt heel eenvoudig. Tijdens het lenen van de auto zet de persoon die de auto leent de app aan en sluit hij of zij een tijdelijke autoverzekering af, gewoon per uur. Indien er in die periode schade gereden wordt komt dat voor rekening van de Gappie-autoverzekering. Dat betekent dat de eigenaar van de auto hier dan geen omkijken naar heeft. Bovendien is er meteen vervangend vervoer beschikbaar.

Onderdeel van de Green Deal van Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is als verzekeraar al langer op zoek naar nieuwe innovatieve oplossingen, die het gemakkelijker moeten maken om auto’s te delen, zonder dit ten koste te laten gaan van een goede verzekeringsdekking. De Gappie-app is hier een goed voorbeeld van. De app werd ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van de verzekeraar. Ook Microsoft en Headcandy hebben hun bijdragen geleverd. Op die manier is er met de Gappie-app een innovatieve app ontstaan, die het een stuk gemakkelijker maakt om zorgeloos een auto uit te lenen.