Autoschade melden via app

melden-via-app
Steeds meer autoverzekeraars maken gebruik van een app waarmee u de mogelijkheid heeft om een autoschade door te geven. De app is gemaakt door het verbond van verzekeraars. Dat is natuurlijk erg handig, want bijna iedereen heeft een smartphone op zak. Zodra er sprake is van een schade kunt u de app van uw verzekeraar openen en het schadegeval eenvoudig doorgeven. Het enige dat u nodig heeft is een actieve internetverbinding. Als er WIFI beschikbaar is kunt u verbinding maken met het WIFI netwerk. Als er geen WIFI beschikbaar is kunt u de gegevens versturen via 3G of 4G. Heeft u geen databundel, dan worden er extra kosten in rekening gebracht door uw telecomprovider.

Geen papierwerk meer

Het melden van een autoschade via de app biedt verschillende voordelen. Zo is er geen sprake meer van papierwerk bijvoorbeeld. Vroeger was het noodzakelijk om bij elke schade een uitgebreid formulier in te vullen. Dit behoort nu dus tot de verleden tijd. De app werkt zowel op smartphones met Android als iOS. Het feit dat er één app is zorgt voor duidelijkheid. Iedere verzekerde maakt gebruikt gebruik van dezelfde app, zo kan er geen verwarring ontstaan. In principe kunt u met de app dezelfde gegevens doorgeven als met het ouderwetse formulier. Waar de schade heeft plaatsgevonden wordt volledig automatisch bepaalt aan de hand van GPS. U kunt zelf eventueel foto’s van de schade toevoegen, zo kan de verzekeraar precies zien wat voor schade het betreft.

Volledig kosteloos

De app is volledig kosteloos, iedereen mag deze gebruiken. Wij raden u dan ook aan om de app vast te installeren op uw smartphone. Mocht u in de toekomst te maken krijgen met een schadegeval dan kunt u deze direct via de app doorgeven. Dit scheelt u een hoop tijd en moeite, zonder dat het u geld kost. Kortom, de app om schades te melden is een echte uitkomst!