Letselschade verzeker jezelf goed

letselschade-autoverzekering
Als er door een ongeluk letselschade is, is het fijn als u een goede verzekering heeft. Voordat u een verzekeraar kiest, is het verstandig om na te kijken wat precies vergoed wordt. En als er een ongeluk plaatsvindt, zorg dan dat alles goed gedocumenteerd is. Maak ter plekke tekeningen op het groene briefje en doe dat samen met degene met wie u de aanrijding heeft gehad. Daar moet ook voor getekend worden..

Documenteer alles

Een goede verzekering helpt u om de gevolgen van een aanrijding met letsel te kunnen overzien. U wilt liever niet nog jarenlang een deel van uw salaris af moeten staan vanwege smartengeld. Bij alleen schade aan voertuigen is de veroorzaker aansprakelijk. Daarom is het belangrijk dat u meteen vastlegt wat er gebeurd is, zodat meteen duidelijk is wie verantwoordelijk is. Het niet goed vastleggen van de gegevens, kan tot ellenlange rechtszaken en jarenlang getouwtrek leiden. Ook komt de politie lang niet altijd bij een ongeval kijken, ook niet als u ze belt.

Haal een expert erbij

Zoek een geregistreerde letselschade-expert, dat kunt u een heel eind helpen in het oerwoud van regeltjes. Zo’n expert is niet gratis, maar hij of zij kan u een hoop geld schelen. Misbruik door onkunde komt helaas vaak voor. Laat u dat niet gebeuren en neem iemand in de arm die u kan bijstaan.

Andere verzekeringen

Het is niet altijd uw autoverzekering waar je een beroep op doet, soms ook je WA-verzekering en ook je zorgverzekering. Dat hangt af van de gevolgen van de aanrijding. Als u aangereden wordt door een onverzekerde, kunt u een beroep doen op Waarborgfonds Motorverkeer. Hier kunt u misschien (een deel van) de schade vergoed krijgen.

Verzekering voor inzittenden

Een inzittendenverzekering is ook altijd het overwegen waard. Als een inzittende gewond raakt tijdens een aanrijding, dan kan er in ieder geval een uitkering plaatsvinden. Ook dit kan u een hoop ellende besparen. Want het verhalen van letselschade kan een hoop gedoe opleveren.