Letselschade aan anderen

Letselschade aan anderen
Betrokken geraakt bij een ongeval en is er sprake van letsel aan anderen? Dat is een enorme klap en kan ook financieel grote gevolgen hebben. Indien er een andere partij schuldig is kunt u daar naartoe om de schade te claimen. Raakte u in een slip of maakte u een fout en ontstond er daardoor letselschade? Dan kunt u daarvoor in bepaalde gevallen ook gebruik maken van de autoverzekering. Of van de zorgverzekering. Het is wat dat betreft verstandig om met beiden contact op te nemen.

Wat is letselschade

Letselschade is een verzamelterm voor verschillende soorten kosten. Het gaat dan bijvoorbeeld om medische kosten die u moet maken als gevolg van het ongeval of de aanrijding. Net als inkomensverlies waar u mee te maken kunt krijgen, omdat u niet de mogelijkheid heeft om te gaan werken. Een specialist in letselschade kan u tevens helpen om te berekenen hoeveel smartengeld u zou kunnen vragen, vanwege het letsel dat u heeft opgelopen.

Tenslotte is het mogelijk om ook eventuele juridische kosten vergoed te krijgen. Op die manier kan er sprake zijn van verschillende kosten, die er samen voor zorgen dat letselschade heel vervelend is en kan leiden tot hoge kosten.

De zorgverzekering of inzittendenverzekering

Zodra er sprake is van letselschade aan uzelf of aan anderen is het verstandig om meteen contact op te nemen met de autoverzekering. Indien er sprake is van een inzittendenverzekering is het over het algemeen mogelijk om daar gebruik van te maken, voor de kosten die er zijn ontstaan. Geen schadeverzekering voor inzittenden, maar wel een uitgebreide zorgverzekering? Dan is het verstandig om ook daarmee contact op te nemen. Vaak is het mogelijk om de kosten vanuit die polis vergoed te krijgen. Op die manier bestaan er verschillende mogelijkheden bij letselschade na een ongeval in de auto.