Kan ik een autoverzekering voor mijn partner afsluiten?

partner-autoverzekering
Wilt u een autoverzekering voor uw partner afsluiten? Bij veel van de verzekeraars is dit mogelijk. Uiteraard zijn hier enkele voorwaarden aan verbonden. Het afsluiten van een autoverzekering voor uw partner maakt het mogelijk om optimaal te profiteren van de opgebouwde schadevrije jaren.

Houd er rekening mee dat het in een geval van scheiding slechts mogelijk is om de schadevrije jaren te verdelen. Indien u daar beiden van wilt profiteren kunt u niet zomaar allebei rekenen op het totale aantal schadevrije jaren waar u samen gebruik van kon maken.

Woonachtig op hetzelfde adres

Om een autoverzekering voor uw partner af te kunnen sluiten is het van belang dat u woonachtig bent op hetzelfde adres. U kunt uitsluitend als kentekenhouder (eigenaar van de auto) een autoverzekering voor die auto afsluiten. Verzekeraars maken een uitzondering voor partners die op hetzelfde adres wonen. De verzekeraars gaan er namelijk vanuit dat u beiden in de auto zal rijden, ondanks dat de auto maar op één van beiden namen kan staan. Het is dan dus mogelijk om een autoverzekering voor uw partner af te sluiten, zodat u kunt profiteren van de schadevrije jaren van de ander.

Autoverzekering voor mijn partner en schadevrije jaren

Heeft u al 15 schadevrije jaren en uw partner er nog geen? In dat geval is het de moeite waard om de autoverzekering voor uw partner af te sluiten. De auto mag dan op naam van uw partner staan. Indien u twee auto’s heeft kunt u er daarmee eenvoudig voor zorgen dat u voor de beide auto’s dezelfde no-claimkorting krijgt. Het betekent in de praktijk dat u kunt profiteren van een lage premie per maand. Een autoverzekering afsluiten voor uw partner kan wat dat betreft een interessante keuze blijken