Grijs kenteken en autoverzekering

kentekengrijs-autoverzekering
Bij een grijs kenteken denkt u al snel dat de nummerplaat grijs zou zijn, dit is niet het geval de nummerplaat is gewoon net als elk kenteken geel. Toch bestaat de term grijs kenteken wel, dit zijn auto’s die bij het RDW aangemerkt staan als een bestelauto met belastingvoordeel. Vroeger was het kentekenbewijs deel 1 van deze voertuigen grijs, dit is nu niet meer het geval en zijn ook gewoon groen.

Wanneer een grijs kenteken?

Een grijs kenteken geldt dus voor voertuigen die bij het RDW geregistreerd staan als bestelauto’s met belastingvoordeel. Bij het kopen van een nieuwe auto moet er belasting worden betaald, ook wel BPM genoemd. Echter hoeft deze belasting niet betaald te worden door ondernemers en invaliden, mits zij aan de gestelde voorwaarden voldoen. Denk hierbij onder andere aan het hebben van een BTW-nummer en dat de auto voor minimaal 10 procent zakelijk gebruikt wordt. De belasting die over een nieuwe auto betaald moet worden is ongeveer 1/3 van de nieuwprijs van het voertuig.

Auto’s met een grijs kenteken kunnen ook van deze belastingvoordeel profiteren, mits zij aan de gestelde voorwaarden voldoen. Deze auto’s zijn te herkennen aan het nummerbord, deze beginnen namelijk altijd met een B of een V.

Autoverzekering

Voor het afsluiten van een autoverzekering voor een grijs kenteken adviseren wij u contact op te nemen met verschillende verzekeraars voor de mogelijkheden. Indien u niet goed de mogelijkheden bekijkt kan het zo zijn dat u een verkeerde autoverzekering afsluit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een privé autoverzekering, uw zakelijke ritten zijn in dit geval niet verzekerd. Overigens kunt u niet bij elke verzekeraar terecht voor het verzekeren van een grijs kenteken, kijk goed naar de verschillende mogelijkheden en vraag offertes op voor een vergelijking.