Autoverzekering met buitenlands kenteken

buitenlandskenteken-autoverzekeringin het land van herkomst. Wettelijk gezien mag een Nederlandse inwoner dan ook niet rondrijden op de Nederlandse wegen met een buitenlands kenteken. Mocht u naar Nederland willen verhuizen als buitenlander en uw auto meenemen? Dan heeft u een periode van 30 dagen om het kenteken om te laten zetten naar een Nederlandse kenteken.

Omzetten naar Nederlands kenteken

Voor het omzetten van het kenteken naar een Nederlandse dient de auto geïmporteerd te worden. Om dit mogelijk te maken dient u een keuring uit te laten voeren door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Echter kunt u voor een buitenlands kenteken geen autoverzekering afsluiten in Nederland, hierdoor mag u feitelijk gezien ook niet rondrijden en is het lastig om de auto te laten keuren. Uiteraard kunt u de auto op een trailer plaatsen om naar het keuringsstation toe te gaan.

Een andere mogelijkheid betreft het afsluiten van een autoverzekering voor een kenteken voor een dag, zodat u met de auto de Nederlandse wegen mag betreden. Het kenteken kunt u aanvragen bij het RDW en vervolgens kunt u opzoek gaan naar een autoverzekeraar die u hierbij kunt helpen. Niet alle autoverzekeraars bieden deze optie, daarom adviseren wij u ook persoonlijk contact op te nemen met diverse verzekeraars om te vragen naar deze mogelijkheden.

Na de keuring

Wij adviseren u ook om alvast te kijken na de verschillende autoverzekeringen mogelijkheden voor na de keuring. U krijgt na de keuring mogelijk een Nederlands kenteken waardoor u bij vele verzekeraars terecht kunt. Door van te voren goed te kijken naar de verschillende soorten autoverzekeringen heeft u hier later geen omkijken meer naar, maar bovendien kunt u dan ook een geïnformeerde keuze maken met mogelijk de beste prijs.

admin