Geïmporteerde auto en autoverzekering

import-auto
Jaarlijks kiezen tienduizenden Nederlandse consumenten ervoor een auto uit het buitenland te importeren. Echter dient deze auto verzekerd te worden vanaf de dag dat de auto geïmporteerd en gekeurd wordt, maar dit kan niet zomaar met een reguliere autoverzekering.

Eendagskenteken nodig

Een geïmporteerde auto moet altijd gekeurd worden, dit kan gebeuren bij een keuringsstation van de RDW. Echter dient u zelf naar dit keuringsstation toe te rijden, maar u mag niet met een onverzekerde auto de weg op. Hiervoor is het eendagskentekenbewijs in het leven geroepen, hiermee mag u naar het keuringsstation toe rijden en ook weer naar huis. Houdt er wel rekening mee dat dit alleen geldig is op de dag dat u de auto laat keuren en niet voor andere dagen.

Na de keuring

Het eendagskenteken is verlopen de dag nadat de auto gekeurd is bij het keuringsstation van de RDW. De auto dient de dag daarna dan ook permanent verzekerd te zijn, elke autobezitter heeft namelijk de wettelijke verplichting zijn auto te verzekeren en dit minimaal met een WA dekking. Omdat deze wettelijke verplichting geldt adviseren wij u ook hier tijdig aan te beginnen, in principe kunt u de autoverzekering al aanvragen nadat u het eendagskentekenbewijs heeft geregeld. De dekking gaat dan niet per definitie direct in, dit is pas vanaf de datum dat u aangeeft dat de autoverzekering moet ingaan.

Bekijk goed welke dekking het beste bij uw nieuwe geïmporteerde auto past, oftewel tot in hoeverre wilt u gedekt zijn bij schade. Tevens adviseren wij u de verschillende soorten autoverzekeringen goed te vergelijken. Staar u niet blind op enkele aanbieders, maar kijk goed naar de hele markt. Wie heeft voor u de beste autoverzekering, hier bedoelen wij mee de beste voorwaarden tegen de beste prijs.