Dekking autoverzekering verlagen

dekking-autoverzekering-verlagen
Is de autoverzekering dekking die u momenteel heeft te hoog? U heeft in de meeste gevallen de mogelijkheid om de dekking te verlagen. U kunt de dekking alleen verlagen als u momenteel een WA + beperkt casco of allrisk verzekering heeft. Een WA verzekering kunt u niet verlagen, die heeft al de laagste dekking namelijk. Er zijn wel enkele aandachtspunten waar u rekening mee moet houden als u de verzekering wilt wijzigen.

Overstappen naar een andere verzekeraar

U kunt natuurlijk bij uw eigen autoverzekeraar blijven als u de dekking gaat verlagen. Maar wellicht is het een goed moment om ook eens naar andere autoverzekeringen te kijken. Er is altijd wel een aanbieder met een leuke actie. Bij het verlagen van de autoverzekering dekking gaat u hoe dan ook geld besparen. Hoe lager de dekking, des te lager de premie die u moet betalen. Houd er wel rekening mee dat een lagere dekking risico’s met zich meebrengt. Bepaalde schades worden niet meer gedekt. Mocht u met die schades geconfronteerd worden dan zult u zelf voor de kosten moeten opdraaien.

Dekking direct verlagen

Wilt u de dekking direct verlagen bij uw huidige verzekeraar? Dit kan in de meeste gevallen via internet. Elke autoverzekeraar heeft een portal waarop u kunt inloggen met gebruikersnaam / e-mailadres en wachtwoord. Zodra u bent ingelogd kunt u het type verzekering wijzigen. Wilt u de dekking samen met een medewerker van uw verzekeraar verlagen, neem dan telefonisch contact met ze op. Om de dekking telefonisch te kunnen verlagen is het wel noodzakelijk om enkele persoonlijke gegevens bij de hand te hebben. Zorg in ieder geval voor dat u het kenteken hebt, zo kan de verzekeraar de juiste polis opzoeken en wijzigen.