Dash cam en autoverzekering

dash cam
De dash cam heeft grote invloed op het verkeer en op de autoverzekeringen die er beschikbaar zijn. Dat heeft twee verschillende oorzaken. De dash cam komt allereerst op een heel handige manier van pas bij schade. Om goed na te gaan wat er is gebeurd. En wie daar schuld aan heeft. Daarnaast zorgt de camera op het dashboard in de auto ervoor dat bestuurders zich over het algemeen beter aan de regels houden. En dat ze in een aantal gevallen minder risico nemen. Daardoor denken verzekeraars na over de mogelijkheden om korting aan te bieden aan bestuurders met zo’n camera.

Let op: de dash cam is verboden in Luxemburg, Oostenrijk en Portugal. Haal deze van het dashboard, om een (hoge) boete te voorkomen.

Dash cam handig bij schade

De dash cam komt zowel bestuurders als verzekeraars heel handig van pas, op het moment dat er sprake is van schade. De beelden maken het namelijk mogelijk om precies na te gaan wat er is gebeurd en wie daar eventueel schuld aan heeft. Het maakt het een stuk gemakkelijker om na te gaan wat er is gebeurd, zonder dat daar getuigen bij nodig zijn. Het voorkomt op die manier lastige discussies, waarbij verzekeraars er alles aan doen om niet onnodig uit te hoeven keren.

Invloed op het rijgedrag van bestuurders

Bovendien heeft de dash cam invloed op het rijgedrag van bestuurders. Veel van de mensen die er één hebben rijden een stuk rustiger en voorzichtiger. Dat biedt verzekeraars de mogelijkheid om de premie omlaag te brengen. En zorgt er vooral voor dat het veiliger wordt op de weg. Het is alleen al om die reden de moeite waard om het gebruik van een dash cam in de auto te overwegen. Zelfs als dat aan de andere kant geen korting op de premie oplevert. En doet dat het wel? Dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.