Bonuskorting beginnende bestuurder

bonuskorting
Starten met een bonuskorting als beginnend bestuurder? Dat is mogelijk bij een aantal autoverzekeraars. Zij bieden kortingen aan tot 40% op de nominale premie voor de autoverzekering. Dat betekent dat de premie al meteen lekker laag is, zonder dat er op dat moment al sprake hoeft te zijn van schadevrije jaren.
Let op: een aantal autoverzekeraars bieden de mogelijkheid om schadevrije jaren van een scooter of brommer mee te nemen. In de meeste gevallen dienen de beide verzekeringen dan wel bij dezelfde verzekeraar te worden afgesloten. Het is de moeite waard om dit op voorhand te trekken, omdat een enkel extra schadevrij jaar tot 10% aan premie kan schelen.

Starten met bonuskorting

Het is prettig om als beginnend bestuurder te starten met een bonuskorting. Dat levert een aantrekkelijk voordeel op, omdat de bonus de komende jaren verder op zal lopen. Mits er geen schades worden geclaimd uiteraard. Ieder jaar dat er geen schade wordt geclaimd komt er een enkel schadevrij jaar bij en loopt de bonus verder op. Claimt u aan de andere kant een schade? Dat betekent dat u 4 – 6 treden naar beneden zal gaan. Hierdoor neemt de bonuskorting op de autoverzekering flink af of kan er zelfs sprake zijn van een malus, waardoor u meer premie betaalt dan de nominale premie per jaar.

Bonuskorting verder opbouwen

Blijft u als beginnend bestuurder en ook daarna schadevrije rijden? De bonuskorting kan dan oplopen tot wel 75% of zelfs 80% op de nominale premie. Dat betekent dat zelfs de allrisk autoverzekering een stuk voordeliger uit kan pakken dan voor beginnend bestuurders die nog relatief weinig korting krijgen. De autoverzekeraars proberen er daarmee voor te zorgen dat we voorzichtiger rijden en geen schade te hoeven claimen.
Tip: soms is het verstandig om (kleine) schades zelf te betalen, waardoor er geen sprake is van een terugval qua bonuskorting.