Beste autoverzekering?

welke-autoverzekering-beste
We krijgen vaak de vraag ‘welke autoverzekering is de beste?’. Dit is echter voor een ieder verschillend. Niet alleen het type voertuig is hierin bepalend, maar ook het gebied waarin u woont en nog een aantal factoren. Eigenlijk zou u kunnen zeggen dat er geen beste autoverzekering is gezien dit echt afhankelijk is per situatie.

Welke factoren?

Bij het berekenen van de premie let de verzekeraar op de leeftijd van het voertuig. Ook wordt er gekeken naar het verbruik, type en gewicht van de auto. Naast deze gegevens wordt er gekeken naar de bestuurder. Waar woont de bestuurder bijvoorbeeld? Of hoelang heeft de bestuurder zijn of haar rijbewijs? Dit zijn allen factoren die de premie bepalen bij het afsluiten van een autoverzekering.

U kunt zich wel voorstellen dat de kans op schade groter is in de randstad dan op het platteland. Ook is de leeftijd van de bestuurder van groot belang, een beginnende bestuurder heeft immers minder ervaring waardoor de kans op schade groter is. Dit is echter een kleine selectie van de vele factoren.

Algemeen de beste?

Over het algemeen is er wellicht wel een beste of goedkoopste verzekeraar aan te wijzen. Er zijn elk jaar weer diverse onderzoeken, door diverse partijen, die een toplijst samenstellen op basis van algemene factoren. Inshared komt bijvoorbeeld vaak als goedkoopste uit de bus. Dit is echter niet de ‘beste’ autoverzekering, maar de goedkoopste. Onna-onna komt het beste uit de bus als het gaat om de ‘beste autoverzekering’. Dit is volgens een onderzoek van het Algemeen Dagblad.

Vergelijken

Bekijk echter doormiddel van een vergelijking welke verzekeraar voor uw situatie het beste is. Nogmaals, het verschilt aanzienlijk per persoon! Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse vergelijkers, hierbij kunt u de premie bij diverse verzekeraars tegelijk uitrekenen, zonder dat u alle websites hoeft af te gaan.