Autoverzekering voor studenten

studenten-autoverzekering
Bent u een student en wilt u een autoverzekering afsluiten? Er zijn tegenwoordig speciale autoverzekeringen voor studenten. Zo’n autoverzekering verschilt weinig in vergelijking tot de “normale” variant. Ook als student kunt u kiezen uit een WA, WA extra en allrisk dekking. Als student heeft u wel een nadeel. In de meeste gevallen zijn er nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Verzekeraars berekenen de hoogte van de premie op basis van een aantal persoonlijke zaken. Ook het aantal schadevrije jaren speelt hierbij een rol. Hoe hoger het aantal schadevrije jaren, des te hoger de korting die gegeven wordt. Als student kunt u hier niet echt van profiteren aangezien het aantal schadevrije jaren nihil is.

Vergelijken van verzekeringen

Het vergelijken van de verschillende verzekeringen is enorm belangrijk. Er zijn tegenwoordig tientallen verzekeraars die u allemaal als klant willen binnenhalen. Ze zeggen natuurlijk allemaal de beste te zijn, maar de verschillen zijn groot. Bij sommige bedrijven ligt de premie veel hoger dan bij anderen. Vergelijk daarom eenvoudig via internet om te achterhalen bij welke aanbieder u de laagste premie gaat betalen. Door een vergelijking te maken weet u zeker dat u geen dure autoverzekering afsluit. Als student is het leven al duur genoeg!

Aanvragen via internet

Als u eenmaal weet welk type verzekering u wenst af te sluiten kunt u de aanvraag indienen via internet. Zodra de aanvraag is ingediend bent u niet direct verzekerd. De verzekeraar zal eerst een toetsing uitvoeren om na te gaan of de verzekering wordt goedgekeurd of niet. Pas als u een bericht van goedkeuring heeft ontvangen gaat de verzekering daadwerkelijk in. Wel wordt er in de meeste gevallen een voorlopige dekking toegekend, indien dit het geval is mag u de weg betreden. Wordt er geen voorlopige dekking gegeven om wat voor reden dan ook, betreed dan absoluut niet de openbare weg. Want maakt u ongelukken dan kan dit zeer vervelende gevolgen hebben.