Autoverzekering voor een Tesla afsluiten

autoverzekering-tesla
Een autoverzekering voor een Tesla afsluiten en benieuwd wat daarbij komt kijken? Een Tesla is niet zomaar een auto en daar hoort daarom ook een wat meer bijzondere autoverzekering bij. Het heeft vooral te maken met de hoge waarde van de auto. Een Tesla kost gemakkelijk €75.000 – €100.000, waardoor er voor de verzekeraar sprake is van een behoorlijk risico. Wilt u een autoverzekering voor een Tesla afsluiten? Zorg er dan dus voor dat u zich goed laat informeren over de mogelijkheden en de eisen die de verzekeraar stelt.

Hoge waarde van de Tesla

De hoge waarde van de Tesla zal er allereerst toe leiden dat een autoverzekeraar u vraagt om een goede beveiliging aan te brengen. De standaardbeveiliging is daarbij niet voldoende. Er moet sprake zijn van een volgsysteem voor de auto die bovendien is verbonden met een alarmcentrale. In het geval van diefstal valt de auto dan gemakkelijker op te sporen. Dit leidt er in de meeste gevallen toe dat de premie voor een Tesla autoverzekering behoorlijk op kan lopen. Daar staat aan de andere kant gelukkig tegenover dat de auto geen wegenbelasting kost en dat ook de brandstof gratis is wanneer u ‘tankt’ binnen het SuperCharger-netwerk van het bedrijf.

Autoverzekering voor de Tesla

Wilt u graag een autoverzekering afsluiten voor een Tesla en bent u benieuwd naar de voorwaarden? Verschillende verzekeraars stellen een aantal aanvullende eisen, bovenop de reguliere elementen. U kunt bijvoorbeeld pas vanaf 28 jaar en ouder een autoverzekering voor een Tesla afsluiten. Daarnaast mag er de afgelopen 3 jaar geen sprake zijn geweest van schade door schuld of diefstal van een auto. Tenslotte mag er geen sprake zijn van een negatief aantal schadevrije jaren. De aanvullende eisen voor de autoverzekering voor een Tesla leiden ertoe dat het soms wat lastig kan zijn om deze polissen af te sluiten.