Autoverzekering korte periode

korte-periode
Soms heeft u een autoverzekering maar voor een korte periode nodig. Dit kan vanwege diverse redenen zijn bijvoorbeeld omdat u een auto wilt importeren met een buitenlands kenteken, of bijvoorbeeld omdat uw auto kapot is en u tijdelijk in een vervangende auto rijdt. Wat de reden ook mag zijn, in Nederland is een autoverzekering verplicht, ook al is dit maar voor een korte periode.

Op chassisnummer

Sommige mensen kiezen ervoor om een auto met buitenlands kenteken in Nederland te importeren. In dit geval is het mogelijk om een tijdelijke autoverzekering aan te vragen op het chassisnummer van de auto. Het gaat dan ook niet hetzelfde als bij de reguliere autoverzekering, deze wordt aangevraagd op basis van het kenteken. Elke auto heeft een unieke chassisnummer en de tijdelijke polis kan hierop aangevraagd worden. Het chassisnummer is vindbaar op het frame van de auto, maar ook in de autopapieren.

Een autoverzekering op chassisnummer kan voor maximaal een maand verleend worden en biedt alleen een WA dekking. U bent dan ook niet voor uitgebreidere zaken verzekerd als bijvoorbeeld diefstal en allerlei schades aan eigen auto die door u veroorzaakt zijn. Niet alle autoverzekeraars bieden een variant op chassisnummer aan. Doorgaans zijn de verzekeraars die gespecialiseerd zijn in oldtimerverzekeringen degene die deze wel aanbieden.

Voor een korte periode

Bijna alle autoverzekeraars bieden een autoverzekering waarbij de looptijd 1 jaar is. Echter zijn er hedendaags ook genoeg verzekeraars die een autoverzekering voor een maand aanbieden, dit kan mogelijk interessant voor u zijn. De opzegtermijn die verzekeraars hanteren staan altijd in de voorwaarden vermeld, daarnaast is dit soms ook makkelijk terug te vinden op de website, of u kunt contact opnemen met diverse verzekeraars. Overigens is het wel zo dat een autoverzekering altijd opgezegd mag worden wanneer de auto verkocht wordt, ook wanneer de looptijd 1 jaar betreft.