Auto tijdelijk verzekeren

blogplaatjeWilt u een auto tijdelijk verzekeren, bijvoorbeeld omdat u ervoor wilt zorgen dat u de mogelijkheid heeft om uw oude auto te verkopen, op het moment dat u een nieuwe aanschaft? Of wilt u een auto importeren en dient u er daarom van het buitenland naar Nederland mee te rijden? Het is in de beide gevallen verstandig om de auto tijdelijk te verzekeren. U zorgt er op die manier voor dat u legaal de weg op kunt, terwijl u aan de andere kant niet vast hoeft te zitten aan bijvoorbeeld een jaarcontract.

Verkopen van de auto

Op het moment dat u een auto wilt verkopen nadat u zelf een nieuwe heeft gekocht is het verstandig om een tijdelijke verzekering af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat u de auto op de openbare weg mag laten staan en u de mogelijkheid heeft om een proefrit te maken met iemand die de auto eventueel van u wenst te kopen. U bent niet volledig dubbel verzekerd en u kunt de autoverzekering gemakkelijk stopzetten op het moment dat u erin slaagt om de auto van de hand te doen.

Importeren en exporteren van de auto

Gaat u een auto importeren, bijvoorbeeld omdat u ontdekt heeft dat u in Duitsland op een meer voordelige manier de auto aan kunt schaffen waar u al een tijd lang naar zoekt? Houd er rekening mee dat u verzekerd dient te zijn, op het moment dat u de auto in Nederland naar huis wenst te rijden.

Hetzelfde geldt voor het exporteren van een auto, zodra u die naar het buitenland gaat rijden. Zorg voor een tijdelijke verzekering, zodat u de auto kunt importeren of exporteren en u dat doet volgens de wetten en regels die we hier in Nederland met elkaar hebben afgesproken.