Autoverzekering en verhuizen

blogplaatjeGaat u verhuizen? Houd er dan rekening mee dat het verstandig is om de adreswijziging aan uw autoverzekeraar door te geven. U zorgt er op die manier voor dat u deze als het ware kunt actualiseren, waardoor u daar weer zonder zorgen gebruik van kunt blijven maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw post voortaan op het goede adres binnen zal komen, het kan daarnaast ook invloed hebben op de premie die u betaalt. Waar dit vandaan komt? We leggen het uit aan de hand van twee voorbeelden die van invloed zijn op de premie.

Andere regio

Uw autoverzekering kan na het verhuizen bijvoorbeeld duurder uitvallen als het gevolg van de regio waarin u woont. Stel dat u eerst in het oosten van Nederland woonde, op een plek waar relatief weinig gebeurt en het over het algemeen rustig is. U had dan waarschijnlijk de kans om een heel voordelige autoverzekering af te sluiten.

Indien u vervolgens besluit te verhuizen naar een grote stad als Amsterdam, is de kans groot dat de premie op zal lopen. Het risico op een ongeval is daar een stuk groter, waardoor u op basis van de verder zelfde gegevens toch meer premie per maand gaat betalen.

Aantal kilometers per jaar

Houd bovendien rekenen met het aantal kilometers per jaar dat u rijdt. Indien u in uw oude woning altijd op de fiets naar uw werk ging en u daar nu de auto voor dient te pakken, is de kans groot dat het aantal kilometers oploopt. De autoverzekering kan na de verhuizing dan ineens duurder uitvallen. Uiteraard kan dit ook andersom het geval zijn, bijvoorbeeld wanneer u juist met het OV naar uw werk kunt, of u daar dichterbij gaat wonen. Wat dat betreft is het altijd van belang om een verhuizing aan uw autoverzekeraar door te geven.

Het kan ook nuttig zijn om na een verhuizing opnieuw uw autoverzekering te vergelijken. Door de verschillende factoren kan de premie aanzienlijk verschillen bij de verzekeraars.