Autoverzekeraar vergoedt niet in bepaalde situaties

geen-vergoeding
In bepaalde situaties zal een autoverzekeraar niet de schade uitkeren en wordt u zelf aansprakelijk gesteld. Wel dient de verzekeraar aan te kunnen tonen dat er daadwerkelijk sprake is van zo’n soort situatie. Ook blijft de verzekeraar verplicht schade aan anderen uit te keren, echter kunnen zij dit gewoon op u terug verhalen. Hoe dan ook, het blijft verstandig dat u op een verantwoorde manier met uw auto om gaat, waardoor u niet in dit soort situaties terecht komt.

Situaties

Er zijn dus bepaalde situaties wanneer de verzekeraar niet uit zal keren. Hierbij kunt u onder andere denken aan dat de persoon in kwestie niet over een rijbewijs beschikt. Indien uw zoon of dochter bijvoorbeeld zonder rijbewijs uw auto heeft gepakt om een rondje te rijden en vervolgens schade maakt, dan zal dit niet vergoed worden. Hoogstwaarschijnlijk zal de schade aan de tegenpartij ook nog eens op u verhaald worden.

Daarnaast zijn er andere situaties als dat u een wedstrijdje hard rijden doet of wanneer u de auto aan anderen verhuurd. Alcohol en het gebruik van drugs of medicijnen vinden nog regelmatig plaats in combinatie met een ongeval, dit gaat uiteraard ook niet samen!

Opzettelijk schade toebrengen

Wanneer u opzettelijk schade toebrengt aan uw auto of aan anderen en de verzekeraar kan dit hard maken, zal er geen vergoeding van de schade plaatsvinden. Daarnaast zal een nieuwe verzekeraar vinden ook lastiger worden, houd hier dus rekening mee voordat u dit daadwerkelijk van plan bent.

Nieuwe verzekeraars bekijken namelijk of u registraties heeft. Indien dit het geval is, wordt u bijna nergens geaccepteerd. Een risicoverzekeraar als bijvoorbeeld Rialto verzekeringen zal dan ook het geval worden. De premies van een risicoverzekeraar zijn daarentegen dermate hoog dat u deze risico’s beter niet kunt nemen.

admin