Autoverzekeraar Onna-Onna stopt: wat betekent dit?

Onna-Onna
De autoverzekering van Onna-Onna stopt te bestaan. De verzekeraar is een sublabel van Aegon, dat inmiddels 10 jaar bestaat. Dat blijkt voorlopig echter het einde. De verzekeraar zelf heeft het over een ‘verhuizing’, al is het moederbedrijf een stuk minder mysterieus. Die geeft aan dat de investeringen in het label stoppen, omdat de resultaten niet aansluiten bij de verwachtingen. Uiteraard worden de verzekerden van Onna-Onna netjes elders ondergebracht. Zij krijgen een autoverzekering bij Aegon, op basis van dezelfde voorwaarden zoals ze die op dit moment ook al hebben. Voor hen verandert er wat dat betreft weinig, behalve een nieuwe naam voor hun autoverzekering.

Geen investeringen meer van moederbedrijf Aegon

Aegon hielp Onna-Onna de zaken draaiende te houden, door daar regelmatig in te investeren. Dat ging lange tijd goed, maar lijkt nu niet langer het gewenste rendement en resultaat op te leveren. Het bedrijf heeft daarom besloten om de stekker eruit te trekken bij het bedrijf dat even voor 2008 werd opgericht. Sinds 2014 is Aegon volledig eigenaar. Vanaf 1 november 2017 zal Onna-Onna geen verzekeraar meer zijn. Het kantoor in Amsterdam sluit dan de deuren, waardoor verzekerden er dan niet meer terecht kunnen. Ze hebben vanaf dat moment een autoverzekering bij Aegon.

Onna-Onna klanten over naar Aegon

Aegon heeft aangegeven de klanten van Onna-Onna netjes te gaan overzetten naar een nieuwe autoverzekering. Daarbij blijven de voorwaarden die ze bij hun verzekeraar hadden netjes van kracht, waardoor er wat dat betreft geen sprake is van veranderingen. Ook voor Aegon verandert er eigenlijk niets. Het bedrijf was al verantwoordelijk voor de schadeafhandeling voor deze klanten, omdat zij het moederbedrijf voor Onna-Onna was. Wat dat betreft lijkt voorlopig alleen de naam te veranderen. Hoe Aegon ervoor gaat zorgen dat de verzekerden straks wel de gewenste resultaten gaan opleveren is op dit moment nog niet duidelijk.