Auto in het weekend verzekeren

weekend-autoverzekering
Er zijn veel consumenten die een auto kopen in het weekend. Echter dient u voordat de auto daadwerkelijk overgeschreven wordt op uw naam de auto ook te verzekeren. Maar hoe moet dit nou in het weekend als de klantenservice van een bepaalde verzekeraar niet bereikbaar is? Het antwoord hierop is online, u kunt zelf heel eenvoudig binnen een paar stappen uw autoverzekering afsluiten. Bovendien is het bij sommige verzekeraars ook goedkoper een autoverzekering online af te sluiten, gezien u dan voor een bepaalde periode profiteert van een kortingsactie.

Online vergelijken

Voorlopige dekking

Bij het afsluiten van een autoverzekering in het weekend of in de avonduren kan de verzekeraar niet meteen uw aanvraag beoordelen, hierdoor geldt er dan ook een voorlopige dekking. Dit betekend dat u wel direct verzekerd bent, maar dat de verzekeraar wel nog uw aanvraag gaat beoordelen. Ook wanneer de verzekeraar uw aanvraag afwijst bent u gewoon verzekerd geweest vanaf het moment van de aanvraag.

Hierdoor kunt u ook gewoon zelf uw aanvraag doen online, ook wanneer dit niet binnen de openingstijden van het callcenter van uw verzekeraar valt. U kunt dus gewoon met een gerust hart een auto in het weekend kopen zonder dat dit afhankelijk is van de autoverzekering.

Vergelijken, ook in het weekend

Een vergelijking kunt u hier kosteloos maken, op elk gewenst moment dus ook in het weekend en in de avond/nachturen. Indien u in het weekend van plan bent uw auto te kopen adviseren wij u eerst te vergelijken. Heeft u de verzekeraar gevonden met het beste aanbod? Dan kunt u alvast het aanvraagformulier invullen gezien u de dekking in kan laten gaan op de door u gewenste datum, ook wanneer deze in de toekomst ligt.