Afschrijvingsregeling en autoverzekering

afschrijvingsregeling-autoverzekering
De afschrijvingsregeling kan voor uw autoverzekering een goede keuze zijn. Dit is echter afhankelijk van uw situatie. Er zijn drie mogelijke regelingen bij het afsluiten van de autoverzekering en hier is de afschrijvingsregeling er één van. Bij het kiezen van de juiste regeling is het belangrijk om op enkele factoren te letten en deze ook mee te laten wegen bij het maken van uw beslissing. Denk aan de aanschafprijs van de auto, maar bijvoorbeeld ook de dagwaarde, of de cataloguswaarde. Laat alle belangrijke zaken meewegen bij uw keuze en zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent over de opties.

Wat is de afschrijvingsregeling?

De afschrijvingsregeling zorgt ervoor dat u het eerste jaar nog kunt rekenen op de nieuwwaarde van de auto en na dit jaar wordt er steeds een bepaald percentage afgetrokken van de bekende cataloguswaarde. Dit percentage wordt maandelijks afgetrokken. Uw auto wordt dan ook maandelijks minder waard en daar vindt de afschrijvingsregeling de basis in. De autoverzekering past zich na het eerste jaar dus eigenlijk automatisch aan de nieuwe waarde van de auto aan. Het gaat dus steeds op de cataloguswaarde minus de afschrijving als standaard voor de autoverzekering.

Let op de percentages van de verzekeraar

De ene autoverzekeraar is de andere niet en het is daarom heel belangrijk om de mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Als u de afschrijvingsregeling wilt voor uw autoverzekering, dan is het bijvoorbeeld verstandig om te kijken naar de percentages die door de autoverzekeraars worden gehanteerd. Deze kunnen namelijk erg verschillend zijn en juist dit percentage is voor u natuurlijk van groot belang. De afschrijving moet natuurlijk zo min mogelijk zijn. Ziet u niets in de afschrijvingsregeling? Dan kunt u natuurlijk ook voor een andere regeling kiezen. Zo kan de zogenaamde dagwaarderegeling ook een goede optie zijn. Uiteraard kunt u de verzekeraar ook om advies vragen.