Aanvullende autoverzekering nodig?

Aanvullende-autoverzekering
Bij het verzekeren van hun auto denken de meeste mensen dat ze er wel zijn met het afsluiten van een reguliere autoverzekering. Toch kan het handig zijn om enkele aanvullende verzekeringen af te sluiten. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van uw situatie en uw wensen. Het kan echter geen kwaad om te weten wat er zoal af te sluiten is aan aanvullende autoverzekeringen en welke van deze verzekeringen handig kunnen zijn voor u. We zetten ze op een rijtje.

Verzekeringen voor inzittenden

Als u vaak op de weg bent met passagiers, is het wellicht verstandig om aanvullende verzekeringen af te sluiten waarmee ook uw bijrijders goed verzekerd zijn. Een inzittendenverzekering dus. Dit is vooral handig wanneer de bestuurder een ongeval veroorzaakt en wil voorkomen dat alle schade op hem verhaald wordt en voor een snellere afhandeling van schadeclaims. Dit zijn de twee opties:

• Ongevallen inzittendenverzekering: er wordt een vast bedrag uitgekeerd wanneer een inzittende invalide raakt of komt te overlijden ten gevolge van een ongeval.
• Schadeverzekering inzittenden: deze dekt de werkelijke schade bij een ongeval en is daarom uitgebreider dan een ongevallen inzittendenverzekering.

Pech hulp dekkingen

Deze dekkingen zijn op verschillende manieren af te sluiten. De meest gebruikelijke manier is om de dekking als aanvullende verzekering bij een autoverzekering af te sluiten. Meestal bent u met deze dekking verzekerd van een sleepdienst, garagekosten en vervangend vervoer.

No-claimdekking

Met deze dekking voorkomt u dat uw premie verhoogd wordt wanneer u schade claimt. Hiermee behoudt u ook uw no-claimkorting, wat erg gunstig kan uitpakken. Ook voor nieuwe automobilisten is een no-claimdekking aan te raden. Zij hebben nog weinig korting op kunnen bouwen, waardoor er bij schade vaak een forse premieverhoging wordt doorgevoerd. Deze dekking voorkomt dit.