Rechtsbijstand verzekeringen

blogplaatjeBij een ongeval is er altijd een schuldige. De schade die ontstaat door een ongeval kan dat ook geclaimd worden op de autoverzekering van de schuldige. Helaas wijst de praktijk uit dat dit soms erg lastig verloopt, zeker als iemand niet wilt meewerken. Een rechtsbijstand verzekering is een aanvullende verzekering waarmee u geholpen wordt door juridische experts in vervelende situaties. Er zijn drie verschillende soorten rechtsbijstand.

Verhaalsrechtbijstand

Dit is de meest eenvoudige vorm. U krijgt hierbij juridische hulp voor het verhalen van de schade aan uw auto of aan uzelf. Als het niet duidelijk is wie de schuldige is komt de hulp van experts uiteraard gewenst. Enkele verzekeraars bieden ook verhaalsbijstandverzekeringen aan, let op dat hier alleen de schade aan het voertuig verhaald word en niet letselschade.

Rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen

Deze vorm is iets uitgebreider. Naast dat u juridische hulp ontvangt voor het verhalen van schade aan uw auto of letselschade, krijgt u ook juridische hulp bij andere soorten schade. Denk hierbij aan een aanrijding, maar ook als u bijvoorbeeld een conflict heeft met een autoverkoper.

Verkeersrechtsbijstandsverzekering

Hiermee heeft u recht op de meest uitgebreide vorm van juridische hulp. Met deze vorm krijgt u altijd hulp bij schade die ontstaat in welke verkeerssituatie dan ook. Of u nu auto rijdt, op de fiets zit of voetganger bent u wordt altijd juridisch bijgestaan.

Welke verkeersrechtbijstandsverzekering?

Voor welke vorm u kiest is afhankelijk van welke juridische hulp u eventueel wilt ontvangen in geval van schade. Let op sommige personen hebben al een rechtsbijstandverzekering voor woon, werk en verkeer. Het is dat ook onzin om deze aanvulling bij uw autoverzekering af te sluiten, dat zou dubbelop zijn.