Rechtsbijstand autoverzekering

blogplaatjeHeeft u nagedacht over rechtsbijstand in uw autoverzekering? Het is een aanvullende module, die u op een aantal manieren van pas kan komen, zodra u te maken krijgt met situaties waar u niet op zit te wachten.

Waarom rechtsbijstand in mijn autoverzekering?

Een rechtsbijstand in uw autoverzekering kan u goed van pas komen op het moment dat u gebruik wenst te maken van juridische bijstand. In dat geval kunnen de kosten voor uw hulp stevig oplopen, terwijl u de kosten met een verzekering veel beter kunt spreiden. Bovendien zijn er verschillende soorten rechtsbijstand beschikbaar, waardoor de kans groot is dat u in ieder geval een keer met een van de varianten te maken zal krijgen. Het is niet verplicht om de rechtsbijstand voor uw autoverzekering af te sluiten, maar het is in ieder geval verstandig om daar goed over na te denken.

Welke soorten rechtsbijstand in mijn autoverzekering kan ik kiezen?

U kunt allereerst kiezen voor verhaalrechtsbijstand. In dat geval zal de verzekeraar u helpen bij het claimen van de schade, op het moment dat de tegenpartij u daarvoor geld uit dient te keren. Het kan gaan om schade aan uw auto, maar ook om letselschade aan uzelf.

Ten tweede kunt u gebruik maken van rechtsbijstand voor motorvoertuigen. Deze dekking is al wat uitgebreider, aangezien er ook juridische hulp beschikbaar is op het moment dat er een conflict ontstaat met een autoverkoper, een fout in de garage of wellicht een probleem met de overheid.

Ten derde kunt u kiezen voor een verkeersrechtsbijstandsverzekering, de meest uitgebreide van de drie verschillende varianten. U krijgt hulp in de bovengenoemde gevallen, maar ook in andere verkeerssituaties. Dit kan goed van pas komen wanneer u als voetganger of fietser te maken krijgt met een aanrijding of een andere vorm van schade.