Cadeau bij autoverzekering

cadeau-bij-autoverzekering
Het is verplicht om een autoverzekering af te sluiten als u een auto heeft. Deze autoverzekering kost een hoop geld, daardoor is het mooi als er een gratis cadeau bij geleverd wordt. Echter is de vraag of dit wel zo voordelig is?

Gratis cadeau voordelig?

Sommige autoverzekeraars bieden een cadeau aan bij het afsluiten van een autoverzekering, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een cadeaubon. Uiteraard is deze cadeaubon mooi meegenomen, echter is dit in principe wel alleen het geval als dit aangeboden wordt door de verzekeraar met de beste autoverzekering voor uw situatie.

Indien de verzekeraar voor uw situatie bijvoorbeeld 10 euro per maand duurder is dan kunt u beter gaan voor de verzekeraar die u geen cadeau geeft bij het afsluiten van een autoverzekering. Het premieverschil weegt in dit geval namelijk lang niet op tegen de waarde van het cadeau en is hierdoor ook zonde. Let ook op voorwaarden! In principe is het cadeau een lokkertje. Indien dit ook de beste autoverzekering blijkt te zijn is hier niets op tegen, maar anders adviseren wij u toch even verder te kijken.

Korting als cadeau

In principe kunt u korting ook als cadeau zien. Denk hierbij aan een kortingspercentage voor een bepaalde periode of een korting wanneer u lid bent van een collectieve werkgever of vereniging. Bij FBTO krijgt u bijvoorbeeld korting wanneer u lid bent van Vereniging eigen huis, OHRA daarentegen geeft alle klanten het eerste jaar 15 procent premiekorting. Zo zijn er diverse autoverzekeraars die de autoverzekering aantrekkelijker maken door korting te bieden. Echter dient u zich in dit geval ook niet blind te staren op de korting. Ondanks de korting kan het zijn dat een andere autoverzekering zonder korting goedkoper is en beter bij u past.