Advieskosten autoverzekering

advieskosten-autoverzekering
Advieskosten voor een autoverzekering zijn niet meer zo gebruikelijk als enkele jaren geleden. Dat heeft vooral te maken met het feit dat we de verzekeringen steeds vaker online afsluiten. Er is dan sprake van een execution only autoverzekering, omdat we die afsluiten op basis van eigen keuzes. Er is geen sprake van advies door bijvoorbeeld een tussenpersoon.

Geen advieskosten bij execution only

De execution only autoverzekering voorkomt advieskosten en zorgt er daarmee voor dat de totale kosten voor de verzekering lager uitvallen. Het is niet nodig om dit te betalen voor de polis, zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is bij het afsluiten van een hypotheek of een ander financieel complex product. De autoverzekering is een relatief eenvoudig product, op basis van drie verschillende varianten. Het gaat om de WA dekking, de Beperkt Casco dekking en de Allrisk dekking.

Het is mogelijk om de polissen online met elkaar te vergelijken en op basis daarvan een voordelige premie te selecteren. Wilt u toch graag advies inwinnen bij een tussenpersoon? Houd er dan dus rekening mee dat daar advieskosten aan verbonden zullen zijn.

Adviesen poliskosten voor een autoverzekering

De advieskosten voor een autoverzekering zijn overigens niet hetzelfde als de polis of administratiekosten die een verzekeraar in rekening zal brengen. Het gaat dan om de uitgaven die de verzekeraar doorberekend voor het in orde maken van de polis en voor het invoeren van uw gegevens in het systeem. Dat dient hoe dan ook te gebeuren, ook op het moment dat u zelf de autoverzekering afsluit en u daarvoor geen gebruik maakt van specifiek advies. Wat dat betreft is er doorgaans geen sprake meer van advieskosten voor een autoverzekering, maar dient u wel rekening te houden met eventuele bedragen eenmalig, hoewel dit niet altijd aan de orde is.