Aanhangwagen en autoverzekering

aanhangwagen-autoverzekering
U heeft een autoverzekering. Maar stel dat u nu dat u voor de vakantie een nieuwe aanhangwagen koopt. Of overweegt een goede tweedehands aan te schaffen. Moet u daar dan een aparte verzekering voor afsluiten? Het antwoord is nee. Als uw auto WA is verzekerd, zit uw aanhangwagen, maar ook de caravan bijvoorbeeld, daar automatisch bij inbegrepen. Maar in sommige gevallen is het misschien toch wel verstandig om er een aparte verzekering voor af te sluiten.

Extra verzekering

U moet er namelijk rekening mee houden dat u met uw gewone autoverzekering alleen maar verzekerd bent tegen de schade die u veroorzaakt met uw aanhanger. De schade die uw aanhanger heeft opgelopen, wordt helaas niet gedekt door een gewone autoverzekering. Dus als u maximale zekerheid wilt, kunt het beste kiezen voor een aparte verzekering die ook de schade aan uw aanhangwagen dekt.

Brand en diefstal

En heeft u ook de overige risico’s al in kaart gebracht? Stel dat uw aanhangwagen wordt gestolen of opzettelijk beschadigd raakt. Of eventueel brand- of stormschade oploopt. Ook in deze gevallen wordt dat niet gedekt door de WA verzekering van uw auto. Wilt u dus zo min mogelijk risico lopen, dan is het altijd verstandig om uw aanhangwagen extra te verzekeren, bovenop uw standaard autoverzekering.

Prijzen vergelijken

Het spreekt voor zich, maar toch wijzen wij u er nogmaals op: vraag altijd meerdere verzekeraars op een prijsopgave. Vergelijk de voorwaarden en premies goed met elkaar. Ook hier geld; goedkoop is vaak duurkoop. Dus vraag vrijblijvend een aantal offertes aan en leg die naast elkaar. Of bekijk online wat de beste aanvullende verzekering voor u kan zijn. Houd er rekening mee dat de hoogte van de verzekeringspremie mede gekoppeld is aan de aanschafwaarde van uw aanhangwagen. En tot slot: aarzel niet om bij onduidelijkheden telefonisch extra informatie in te winnen.